Blog

Hardware

Nové servery připojujeme jen pomocí 10Gbps

Všechny nové servery nově připojujeme jen pomocí 10/25/40 nebo 100 gigabitového ethernetu a přestáváme používat 1Gbps.

Předěláváme management síť

Došly nám IPv4 adresy v management síti a rozhodli jsme se celou tuto část sítě předělat, abychom vyřešili i další problémy, které se za posledních pár let nasbíraly.

Test: AMD Ryzen 7900 + MC13-LE0

Už dlouho přemýšlíme, jak upgradovat naší výpočetní farmu. Připravili jsme si prototyp s CPU AMD Ryzen 7900 a výsledky nás mile překvapily.

Likvidace poškozených disků

Likvidaci poškozených disků nepodceňujeme, neboť si uvědomujeme, že při nesprávném způsobu jejich likvidace by se mohla citlivá data dostat do nepovolaných rukou.

Rack design

Stavíme racky tak, že jsou plné odshora dolů. Sepsali jsme všechny parametry a omezení, na které si při návrhu dáváme pozor, abychom to celé udrželi maximálně jednoduché a při servisu minimalizovali možnost výpadku.

CDN Cache

Budování CDN je náročné. My jsme našli několik triků, jak si infrastrukturu usnadnit a zároveň dodat zákazníkovi službu, která naplňuje jeho potřeby.

iPXE - Vlastní bootovací firmware síťové karty

O využítí IPv6 PXE bootu jsme psali na našem blogu již několikrát. Starším serverům bez podpory UEFI IPv6 bootu jsme přidali podporu pomocí iPXE flashnutého do PCI-E síťové karty.

IPv6 UEFI PXE - duplicitní odpovědi

Kvůli duplicitním odpovědím od DHCPv6 serveru nám odmítaly některé servery bootovat přes IPv6 po síti.

Supermicro IPMI v IPv6 only síti

Supermicro IPMI management nepodporuje RMCP přes IPv6.

Vliv frekvence procesoru na rychlosti webu

U jednoho zákaznického serveru jsme vyměnili v serveru 1.7GHz procesor za 3.3GHz a docílili jsme tím zásadního zrychlení webu.